Mačke so aktivni hišni ljubljenčki, ki si želijo plezati in raziskovati okolico. Ker imajo v stanovanjih za plezanje pogosto premalo prostora, jih boste zagotovo razveselili z mačjim drevesom. Če imate v vašem domu več kot eno mačko bo mačje drevo zagotovo povečalo druženje in zabavo z drugimi mački, prav tako pa se bo med njimi vedelo katera mačka je dominantnejša, saj bo ona tista, ki bo zavzela najvišji prostor na mačjem drevesu. 

Odličen prostor za plašne mačke

Če imate v domu bolj plašnega mačka, mu bo mačje drevo nudilo varno mesto, saj se bo lahko hitro skril v katero izmed hišic ali pa iz višine opazoval okolico. Na višjih pozicijah imajo mački vizualno prednost, saj vidijo več svojega okolja ter imajo tako vse pod kontrolo in se počutijo varnejše. Postali bodo tudi samozavestnejši, saj vedo, da jih nihče ne bo moral presenetiti od zadaj.

Večje območje gibanja

Mačje drevo bo povečalo obseg gibanja vašega hišnega ljubjenčka, saj bodo tako pridobili tudi vertikalni prostor, na katerem se bodo lahko gibali. Hkrati omogočajo več mačkam, da si delijo prostor, ter so si tako dovolj blizu za igro, hkrati pa niso tik druga ob drugi.

Sprva se zdi, da je mačje drevo drag in ekstravaganten nakup, toda naša mačja drevesa so odlične kakovosti, po katerih bodo vaši mački plezali vrsto let. Poleg tega, da je mačje drevo odlično za igro, plezanje in zabavo. Ima tudi stebra iz sisalove vrvi, ki bodo služila za brušenje krempeljčkov.

Katero mačje drevo je najprimernejše za mojega mačka?

Ko kupujete mačje drevo morate upoštevati velikost in osebnost vaše mačke. Če imate veliko in malce težjo mačko je priporočljivo, da vzamete mačje drevo, ki je malce nižje in ima stopničke, ki povezujejo nivoje, saj se bodo večji mački lažje gibali po mačjem drevesu. 

mačje drevo Topcat

Za malo bolj strahopetne mucke in tiste, ki se radi skrivajo, je najboljša izbira mačje drevo skycat ali topcat, saj ima več hišic v katere se lahko vaš mucek udobno namesti. 

mačje drevo Skycat mačje drevo Topcat

Mnogi izmed vas imate doma mačka, ki obožuje višino in ves čas pleza po pohištvu. Naše mačje drevo Skycat je na najvišji točki visoko kar 2,6m, tako, da ga bodo taki mački zagotovo oboževali.

mačje drevo Skycat

Za tiste agilnejše, "fit" mačkone pa je na voljo mačje drevo Coolcat, ki je brez stopničk, ki bi povezovale nivoje in je kot nalašč za tiste zverinice, ki rade skačejo naokoli, nato pa se spočijejo v prijetnih počivalnih košaricah iz pliša.

mačje drevo Coolcat

Za mladičke in mucke, ki so rajši pri tleh in praskajo pohištvo, pa je idealna rešitev mačje drevo MiniCat, ki ima dva nizka višinska nivoja, dva praskalna stebra iz sisala in hišico v katero se lahko skrije vaš ljubljenček.

mačje drevo Minicat

Kam postaviti mačje drevo?

Če ste se odločili za nakup mačjega drevesa morate dobro premisliti kam bi ga postavili. Najboljša pozicija za mačje drevo je ob oknu, saj mački obožujejo pogled skozi okno in opazovanje okolice. Odsvetujemo vam postavitev v kakšen samotni kot vašega stanovanja, saj bo mačje drevo hitro postalo nezanimivo.